Počinju otkucavati sati do najluđeg trenutka u godini – Novoj godini

Tanjug_Rob Griffith foto
Lijepo. Koliko se samo gladnih moglo nahraniti?

Počinju otkucavati sati do najluđeg trenutka u godini, u najluđoj noći u godini.

Sve pa i hajvani izgleda poprimilo je to ludilo. U zraku se osjeti neka napetost i iščekivanje. Odjednom nakon 00h večeras svijet će se potpuno promijeniti. Više neće biti siromaštva , bijede, recesije, gladi– svi će voljeti jedni druge. Ratovi će prestati – samo će se trošiti petarde za Novu godinu.

Kad se napuni 00h svi će svima čestitati i zaželjeti puno sreće, zdravlja  bogatstva i svih ostalih lijepih stvari. Kao da će im njihova želja to i ispuniti drugi će sa velikom radošću prihvatiti istu i odgovoriti im – nitko se neće sjetiti da spomene Tvorca i da se zahvali i Njega zamoli za blagodati koje traže, zaboravljajući namjerno da je sve u Njegovim rukama.

U ludoj noći radit će se i lude stvari – suprotno zdravom razumu, stidu i moralnim vrijednostima  svih religija. Jedino je važno da si negdje bio i da je obilježiš. Ako nisi onda si „čudan“ , „freak“.

Nema veze što će se za rasvjetu, vatromet i sve ostalo rasipanje potrošiti toliko da se mogu nahraniti gotovo svi gladni u svijetu. Tko im kriv što ne mogu slaviti Novu godinu kao i mi. Uz šampanjac i valcer. Ta vidi se da smo mi odabrana civilizacija kad smo toliko bogati i tako možemo, a oni pak ne mogu. Nema veze što je ta ista civilizacija svoje bogatstvo stekla pljačkajući i kolonizirajuće sve te siromašne države po cijelom svijetu. A to i danas rade, samo s drugačijim , pametnim pristupom.

Svemu tome će doći na kraj.  Allah u Kur’anu na više mjesta govori kako ljudi sami sebe u propast dovode. Civilizacije nisu u povijesti propadali zbog toga što su bile ekonomski slabe. Već  je ekonomska slabost bila samo rezultat prekomjernog  disbalansa u težnji ka zadovoljenju samo materijalnih prohtjeva. Kao što to Allah spominje u Kur’anu:  „Kad hoćemo jedan grad uništiti, onima koji su u njem na raskoš navili prepustimo da se razvratu odaju , i tako zaslužne kaznu , pa ga onda do temelja razrušimo „ Al-Isra 16

 Zato svima želim svaki dan da budu na putu Allahove milosti i spasa, a to će uspjeti ako nađu balans u svome životu. Balans u životu će naći ako se budu držali upute koje je Gospodar svjetova dao ljudima preko svog Plemenitog Poslanika Muhammeda s.a.w.s.

Jedino tako će se svima ispunite sve Novogodišnje , a sve ostale druge želje koje su dobre za nas!

„Njima će Gospodar njihov na pravi put ukazati i oni će ono što žele ostvariti!“  Al-Bakara, 5 ajet

Mirsad Dubravić

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.