„OJ PAZARU NOVI VUKOVARU, OJ SJENICE NOVA SREBRENICE, zazivanje novog klanja Bošnjaka i nesrba! ?”

Čitam na FB brojna reagiranja mojih virtualnih i pravih prijatelja, kao i brojne novinske tekstove, na jedno od brojnih četničkih orgijanja na pravoslavnoj slavi i srpskoj svadbi gdje brđani pjevaju „OJ PAZARU NOVI VUKOVARU, OJ SJENICE NOVA SREBRENICE, zazivajući novo klanje Bošnjaka i nesrba! (Za mene osobno između ovakvih pjesama i cajki nema nikakve razlike!!!) A zar nas nakon Vukovara, Prijedora, Kozarca, Brčkog, Foče, Bratunca, Bijeljine, Višegrada, i naposljetku Srebrenice, treba išta čuditi?! Ključno je pitanje: da li mi to reagiramo samo kad se ovako javno pojavi ono što nam cijelo vrijeme misle i pripremaju, ili prigodno 11. jula, kada obilježavamo genocid nad Bošnjacima Podrinja (Srebrenice), ili bi trebali svaki dan biti svjesni te opasnosti i biti spremni se za nju!? Tu moramo učiti od Židova! Primijeniti isti recept. Za neke se stvari moramo izboriti i političkim putem. Ako u SAD-u ili većini zemalja Zapadne Europe negirate holokaust bit ćete krivično gonjeni i bit će vam trajno zabranjen ulazak u tu zemlju! A naši susjedi, koji su na oči cijelog svijeta, počinili genocid smiju nam se u lice, negirajući da je bio genocid, još i vrijeđaju, dodajući sol na otvorenu ranu naših majki Srebreničanki i nikome ništa! Njihovi političari i dalje slobodno putuju cijelim svijetom, pa i u islamske zemlje! Gdje su Bošnjački političari, kulturnjaci, intelektualci i ini drugi? Ili su nesposobni ili nemoćni ili ijedno i drugo?!


Čudi i šutnja Pravoslavne crkve! Dobro bi došlo da se netko iz Pravoslavne crkve ogradi od takvih „vjernika“ pravoslavaca, inače ispada da im daju podršku!
Nedavno u Vukovaru, prije košarkaške utakmice između mladih košarkašica Hrvatske i Srbije, navijači Srbije, koji su rođeni kada je počinjen genocid u Srebrenici, šetajući kroz Vukovar s prepoznatljivim četničkim obilježjima pjevali su „NOŽ, ŽICA, SREBRENICA“. U drugoj državi, pjevaju o trećem narodu i nagovještavaju da će ga opet klati! Koja je to svijest i koji je to odgoj?!!! Koja mržnja! ?? Ta djeca, mladići od 20-ak godina, ne bi tako pjevali da im njihovi roditelji ne usađuju mržnju prema njihovim komšijama/susjedima! U takvim situacijama, odmah treba reagirati specijalna policija, uhititi delikvente, preodgojiti ih s nekoliko dana u zatvoru, istjerati iz Hrvatske i trajno im zabraniti ulazak u Hrvatsku. Ako lijepa riječ ne može utjecati na odgoj, zakoni i visoke kazne, sigurno mogu! Nadam se da će Hrvatski sabor jednoga dana, a ko ne uskoro, donijeti zakon kojim će se krivično goniti i kazniti svi oni koji negiraju genocid u Srebrenici te im trajno zabraniti ulazak u Hrvatsku. Naravno, želio bih da se to prvo dogodi u BiH, ali nažalost, to je u ovakvim okolnostima naprosto nemoguće, osim ako visoki predstavnik za BiH osobno ne donese takvu uredbu). Svakako je najvažnije ono što nam naš Stvoritelj poručuju u svome Vječnome Govoru: „O vjernici, ne uzimajte za bliske prijatelje druge mimo vas, jer (drugi) vam propast žele, jedva čekaju da muka dopadnete! Mržnja izbija iz usta njihovih, dok je ono što kriju prsa njihova još gore! Mi vam dokaze iznosimo, ako pameti imate! Eto, vi njih volite, a oni vas ne vole, a vi vjerujete u sve Knjige. Kada vas sretnu, oni govore: ‘Vjerujemo!’, a čim se nasamo nađu, od zlobe (prema vama) vrhove prstiju grizu! Reci: ‘Umrite od muke!’ Allah doista dobro zna što je u svačijim prsima“ (Ali Imran,118,119)
P.S.
Nažalost, naša braća Arapi, umjesto u BIH, stotine milijuna eura ulažu u ekonomiju Srbije. Naravno, oni na to imaju pravo i to nije u suprotnosti sa islamom, jer i u Srbiji žive muslimani. Međutim, mogli su barem uvjetovati srbijansku vladu da priznaju genocid u Srebrenici po onoj staroj: „para vrti gdje burgija neće“! Priznajem: i previše idealiziram stvari, ali čvrsto vjerujem : ljudi imaju svoje planove, a Gospodar svemira Svoje! Sve je do nas! Esselamu alejkum!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.