Nemuslimani radi nepoznavanja islama i krive prakse muslimana vide prijetnju za svoj pogled na život

Nemuslimani, radi nepoznavanja naše vjere i krive prakse muslimana, u islamu uglavnom vide prijetnju za svoj pogled na svijet i život. U isto vrijeme, korumpirani i nesposobni muslimanski vladari, (kako danas tako nažalost i kroz povijest, čast izuzetcima) da bi opravdali svoje dugovječno vladanje muslimanskim masama, nude svoje osobno tumačenje islama koje nema veze s islamom kakvim ga je živio Muhammed, a.s., i prve generacije muslimana.
A kunem se Bogom da islam nije kakvim ga današnji muslimani u većini slučajeva prikazuju!


Samo nekoliko argumenata:
Prva kur’anska naredba Muhammedu, a.s., i svim muslimanaima iz sure El-Aleq: „IKRE/UČI, ČITAJ, STUDIRAJ U IME GOSPODARA SVOGA – A na svijetu među nepismenima najviše muslimanima!??? Muslimani su spremni satima (priznajem i ja sam ponekad takav) gubiti na FB, ili gledajući TV, ili igrajući igrice, a nisu spremni svaki dan pročitati džuz Kur’ana ili barem 50 stranica neke korisne knjige, a o propuštenim namazima ili zanemarivanju posjete rodbini i prijateljima da i ne govorimo??!!!!
Muhammed, a.s., u drugom hadisu veli: „Nije vjernik onaj koji zanoći sit, a njegov susjed gladan!“ – A na svijetu među gladnima najviše opet muslimana!??? Gdje su zekat, vitre i obična sadaka? A da ne govorimo o milijardama koje se troše na luksuz: najviše zgrade na svijetu, nogometni klubovi, najduže i najluksuznije jahte najskuplji hoteli, automobili, nakit, zlato, ….trebao bi mi kilometar FB-a da nabrojim!???
Muhammed,a.s., je jedne prilike rekao: ”Kada se dvojica muslimana sukobe (oružjem) i ubojica i ubijeni će u Džehennem. Poslanik, a.s., je zatim od svojih ashaba upitan: ”Allahov Poslaniče, jasno nam je za ubojicu, ali zašto i ubijeni?” ”Zato što je i on nastojao da ubije svoga protivnika – odgovorio je Muhammed,a.s.” (Muslim) A pogledajmo muslimanski svijet!???

Allah, dž.š. u sri Nur veli : “Reci vjernicima neka obore poglede svoje i neka čuvaju stidna mjesta svoja; to im je najčednije, jer Allah, uistinu, zna ono što oni rade. (An-Nur, 30) A FB profili puni slika s mora, s plaža punih golotinje???
Da nas Allah sačuva i uputi na pravi put!

Muslimani danas tako lahko jedni druge proglašavaju kafirima/nevjernicima ili popularno tekfire, omalovažavaju, vrijeđaju, ne poštuju… I nije to samo odnos između tzv. Sunija i Šija (za mene je osobno i pojam Sunija vremenom izmišljen i spada u „novotariju“ kao i pojam vehabija, derviš, sufija; ništa to nije postojalo u vrijeme Muhammeda, a.s. , a danas se tako sočno koriste, ko da je važnije opisati nekoga sufijom ili selefijom nego mu’minom ili muhlisom ili muhsinom – terminima koji doista postoje u Kur’anu, kao što naravno postoje i kafir i munafik, za razliku od gore navedenih)! Jednom riječju: TI POJMOVI SU VREMENOM IZMIŠLJENI I DANAS DONOSE VIŠE ŠTETE NEGO ŠTO KORISTE!

Obavezno pogledati:http://www.youtube.com/watch?v=VJphNs3t1z4

Sebe osobno vidim u zadnjem ajetu sure El-Hadždž: „On je vas izabrao i u vjeri vam nije ništa teško propisao, u vjeri pretka vašeg Ibrahima. Allah vas je odavno muslimanima nazvao, i u ovom Kur’anu, da bi Poslanik (Muhammed,a.s.) bio svjedok protiv vas, i da biste vi bili svjedoci protiv ostalih ljudi. Zato, namaz obavljajte i zekat dajite i u Allaha se pouzdajte. On je Gospodar vaš, i to kakav Gospodar i kakav zaštitnik!” I kada me Gospodar svjetova na Sudnjemu danu bude pitao kojoj sam skupini pripadao nadam se da ću se sjetiti ovog kur’anskog ajeta te kazati da su moji šejhovi bili Ibrahim a,s., Muhammed, a.s., i njegovi časni ashabi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.